De behandeling

Anamnese

Shiatsu massage: begint met een kort gesprek over je klacht en je gezondheid.
Shiatsu therapie: hier komt ook je levensstijl ter sprake; zoals eet-, en drinkgewoonten, slaappatroon, ziektegeschiedenis etc. Dit is een uitgebreidere anamnese.


Diagnose


De anamnese wordt compleet gemaakt door het voelen/palperen van de Hara (buik) en een pols en tongdiagnose. In overleg bespreken we de diagnose en het vervolg. Een consult duurt gemiddeld een uur (bij een eerste uitgebreide anamnese gemiddeld anderhalf uur). De volgende consulten starten met een korte evaluatie en de buik, pols en tong diagnostiek.


De behandeling


Traditioneel wordt Shiatsu gegeven op de grond op een futon (dikke mat) en over kleding heen. Bij een Shiatsu behandeling gebruik ik duimen, handpalmen, ellebogen en soms mijn voeten om druk uit te oefenen op de meridianen en acupunctuurpunten. Gecombineerd met rotaties en strekkingen, om zo de energie weer vrij te laten stromen en blokkades op te heffen. Dit alles zonder kracht, maar met respect, aandacht en compassie. Ook kan gebruik gemaakt worden van diverse aanvullende technieken waaronder Moxa therapie en Cupping therapie. Deze worden op de blote huid toegepast. Het is ook mogelijk om op een speciale massagestoel behandeld te worden.

Shiatsu is een complementaire (=aanvullende) therapie en kan prima naast behandeling van huisarts of specialist ingezet worden. In sommige gevallen vraag ik je om dit te overleggen met de huisarts of specialist.

Soms is het wenselijk om een klacht kort of vaker per week te behandelen. Hiervoor wordt een korte shiatsubehandeling ingezet. Ook als je zwanger bent is shiatsu mogelijk./br>

Praktische informatie


  • Doe dunne, soepel vallende, natuurlijke kleding aan (katoen e.d.).
  • Een extra paar schone sokken meenemen.
  • Eet voor een behandeling geen zware maaltijd en vermijd het gebruik van alcohol en/of andere genotsmiddelen.
  • Shiatsu is geen erotische massage.
  • Breng de shiatsutherapeute bij de start van het consult op de hoogte van medicatie, zwangerschap en andere informatie die van belang is.
  • Bij het eerste consult vraag ik je een behandelingsovereenkomst te tekenen.

Advies:
Na de behandeling is het van belang om voldoende water te drinken. Geef je lichaam bewust de tijd om de energie te laten stromen om zo de werking te optimaliseren.