Shiatsu

Wat is shiatsu?


Shiatsu is een Japanse drukpunt massage. Shiatsu helpt fysieke en emotionele klachten te voorkomen, te verminderen en te laten verdwijnen. Het woord komt uit het Japans en betekent vingerdruk. Waar de acupuncturist werkt met naalden op hele specifieke drukpunten, oefent de shiatsutherapeut loodrechte druk uit op deze drukpunten en op energiebanen. Door ook gebruik te maken van rotaties en strekkingen, kan de qi, de levensenergie zich herstellen en wordt ziekte bestreden.

Lees meer over wat shiatsu is...

De shiatsu behandeling


Zowel bij Shiatsu massage als bij shiatsu therapie beginnen we met een kort gesprek over je klacht en je gezondheid. Bij shiatsu therapie komt hierbij ook je levensstijl ter spraak. In beide gevallen wordt de diagnose compleet gemaakt door het voelen/palperen van de Hara (buik) en een pols en tongdiagnose.

In overleg bespreken we de diagnose en het vervolg. Een consult duurt gemiddeld een uur (bij een eerste uitgebreide anamnese gemiddeld anderhalf uur).

Lees meer over de shiatsu behandeling...

Geschiedenis van shiatsu


Shiatsu is van oorsprong een Chinese volksgeneeswijze waarvan de wortels liggen in de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM). Deze volksgeneeswijze werd in de 6e eeuw na Christus door Boeddhistische monniken naar Japan gebracht waar het in begin van de vorige eeuw ontwikkeld werd tot een modern behandelsysteem.

Lees meer over de geschiedenis van shiatsu....