Massage bij kanker

Massage bij kanker is:

Een vlinderzachte aanraking,

Liefdevolle aandacht ,

Rust,

Alles mag er zijn,

Less is more.

Tijd en aandacht voor jezelf,

Goed voor je body, soul en mind.

En dan heb je de diagnose kanker gekregen. Je wereld staat op zijn kop. Behandelingen en eventuele medicatie eisen hun tol van je lichaam. Niet alleen fysiek veranderd er veel, ook psychische en emotioneel wordt er veel van je gevraagd. Kortom: je wereld staat op zijn kop.

Hoe fijn zou het zijn als je daar even uit kan stappen. Het even naast je neer kan leggen. Als massagetherapeut bied ik je graag een moment aan waarin je even niet meer aan al het medische hoeft te denken. Even een moment voor jezelf met een zachte, liefdevolle aanraking. Een massage die optimaal is afgestemd op jouw persoonlijke en lichamelijke conditie. Je lichaam ontspant, je geest komt tot rust.

De massage zorgt niet voor genezing, maar verbetert wel de kwaliteit van je leven. Symptomen als pijn, vermoeidheid, slecht slapen, angst , stress, piekergedachten en somberheid verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben van deze massage. Ook in ziekenhuizen wordt deze massage (gegeven door gespecialiseerde massage therapeuten, net als ik), steeds vaker ingezet als complementaire ondersteuning.

Voor wie

Je lichaam werkt superhard in deze periode, gun jezelf dan ook deze massage. Je body en mind zijn je er dankbaar voor.

Wat een ervaring. Sinds maanden had ik weer eens het gevoel dat ik mijn lichaam, via jouw handen, liefde heb gegeven. Zo fijn.

Carola de Jongh

De massage is mogelijk:

  • tijdens je behandelingen
  • na je behandelingen
  • als herstel niet meer mogelijk is.

Werkwijze

Als je je aanmeldt voor een massage, stuur ik je een intake formulier toe. Ik vraag je dat in te vullen en terug te sturen, zodat ik me goed kan voorbereiden op jouw massage. Bij je eerste afspraak nemen we dit formulier kort door en stel ik je eventueel aanvullende vragen. Daarna mag je op de massagetafel komen liggen, waarbij we ervoor zorgen dat je comfortabel ligt. En natuurlijk in een positie die op dat moment bij je past. In sommige gevallen is het prettig om in je stoel te blijven zitten. Dat is ook mogelijk.

De massage is meestal op de blote huid met olie. De aanrakingen zijn vlinderlicht. Elke massage bepalen we welke lichaamsdelen gemasseerd worden. Afhankelijk van jouw conditie op dat moment bepaal ik de lengte van de massage.

Tarief

Een consult massage bij kanker kost € 71, 00.

De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden dit consult geheel of gedeeltelijk als je aanvullend verzekerd bent.