Wat is shiatsu?

Shiatsu is een Japanse drukpunt massage. Shiatsu helpt fysieke en emotionele klachten te voorkomen, te verminderen en te laten verdwijnen. Het woord komt uit het Japans en betekent vingerdruk. Waar de acupuncturist werkt met naalden op hele specifieke drukpunten, oefent de shiatsutherapeut loodrechte druk uit op deze drukpunten en op energiebanen. Door ook gebruik te maken van rotaties en strekkingen, kan de qi, de levensenergie zich herstellen en wordt ziekte bestreden.

Shiatsu massage - Shiatsu praktijk BredaHet menselijk lichaam is goed in staat om spanning weg te laten vloeien en te herstellen van fysieke klachten. Ons aanpassingsvermogen helpt ons om door te gaan, ook in moeilijke tijden. Functioneert één gebied in het lichaam wat minder, dan springt een ander bij. Ons aanpassingsvermogen is zelfs zo groot dat gevolgen van verkeerde lichaamshouding of aanhoudende spanning niet altijd meteen opvallen. Soms ontstaan na verloop van tijd klachten. De oorsprong van Shiatsu ligt in het streven de gezondheid te bevorderen, het zelfgenezend vermogen.

Wat kan shiatsu voor je betekenen?

Shiatsu verbetert de bloedsomloop en vochthuishouding en versterkt de basisconditie. Hierdoor verminderen lichamelijke klachten, zoals rugpijn, stijfheid in nek en schouders. Emoties en spanningen komen vrij, waardoor de vitale energie weer gaat stromen. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuw evenwicht. Ook bij chronische klachten kan shiatsu een bijdrage leveren, de behandeling is dan gericht op het verminderen van de klachten en het verhogen van de weerstand.

Resultaten shiatsu behandeling

  • Voorkomt, verhelpt of vermindert fysieke en/of emotionele klachten.
  • versterkt je weerstand.
  • vergroot de fysieke mobiliteit.
  • maakt je fris en energiek.
  • geeft rust in je hoofd.
  • je ademhaling wordt dieper.
  • je krijgt een beter contact met je lichaam en emoties, waardoor je innerlijke balans vergroot.

Lees meer over de geschiedenis van shiatsu of over een shiatsu behandeling

Tarief stoelmassage